Hos Monetti har du möjlighet att ansöka om lån på 1 000 till 20 000 kronor. SMS lån på 5 000 till 20 000 kronor kan du även återbetala med två till tolv delbetalningar.

Fördelar

  • ansök om Monettilånet enkelt genom telefon eller internet
  • e-legitimation eller BankID för snabb behandling av ansökan

Vem kan få lån?

  • Du har är minst 18 år
  • Du blir godkänd i sedvanlig kreditprövning

Nöjda kunder

Över 10 000 kunder lånar hos Monetti varje månad. Monetti tillämpar ansvarsfull kreditgivning, vilket resulterar i att få kunder hamnar hos kronofogden. Tydliga och låga priser talar dessutom till Monettis fördel.

Ansöker du före kl 13.00 har du pengarna på ditt bankkonto samma eftermiddag. Ansöker du efter kl 13.00 på fredagar eller under helger, finns pengarna på ditt konto senast måndag förmiddag.

Ansök om Monettilån på Internet

Både nya och tidigare kunder är välkomna att lämna ansökan via Internet. Klicka på ansök nu och följ instruktionerna i formuläret.

Du får snabbt besked om din ansökan blivit godkänd eller ej. Du får ett SMS till din mobiltelefon om när pengarna kommer att finnas på ditt konto.

Om du är ny kund hos Monetti så måste de verifiera att dina personuppgifter stämmer. Det snabbaste sättet att genomföra ansökningen är att använda sig av en e-legitimation eller BankID. Har du inte en e-legitimation så kommer vi att ringa upp dig för identifikation och du kan bli ombedd att skicka in en kopia på din id-handling.

Lån med sms

Om du redan är kund hos Monetti kan du ansöka om lån via SMS.

  • skicka SMS, för detaljer se www.monetti.se
  • bekräftelse skickas till dig via SMS att ansökan mottagits
  • utbetalning, via SMS får du besked om när pengarna beräknas finnas på ditt konto

Ansökan och legitimering

För att ansöka om ett lån hos Monetti måste du vara över 18 år gammal och genomgå en sedvanlig kreditprövning. Du ansöker om Monettilånet enkelt genom telefon eller internet.

Det snabbaste sättet att genomföra ansökningen är att använda sig av en e-legitimation eller BankID. Har du inte en e-legitimation så kommer vi att ringa upp dig för identifikation och du kan bli ombedd att skicka in en kopia på din id-handling. Om du redan är kund ansöker du enklast via SMS.

Utbetalning av pengar

Monetti tillämpar följande när de betalar ut pengarna till ditt bankkonto

Helgfria vardagar före klockan 13.00
Pengarna överförs till din bank samma dag mellan 15.00 och 17.00

Helgfri vardag efter klockan 13.00
Pengarna överförs till din bank under nästföljande bankdag

Fredagar efter klockan 13.00 eller helgdagar
Pengarna överförs till din bank nästkommande vardag

Nordea överför pengarna samma dag om du ansöker före klockan 10.30. Exakt tid för insättning på ditt konto kan variera beroende på vilken bank du har, om du är osäker på vad som gäller för dig är du välkommen att kontakta vår kundtjänst för besked.

Priser för Monettilånet

Monetti erbjuder sms-lån och privatlån till konkurrenskraftiga priser. I priset för lån av Monetti ingår allt: ränta, uppläggningsavgift, serviceavgift, kreditupplysning och aviavgift. Ingenting tillkommer.

Monetti strävar efter att vara så tydliga som möjligt i prisinformationen. Därför anger vi priset i kronor men talar också om den effektiva räntan. Oavsett vad den effektiva räntan är för våra produkter kan du som kund vara förvissad om att kostnaden i kronor är exakt vad vi anger – inte en krona mer!

  • Inga dolda kostnader
  • Ingen ansökningsavgift

Lån med en till tre avbetalningar har första förfallodatum 30 dagar efter lånets beviljande. Lån med fler än tre avbetalningar har ett fast förfallodatum den 28:e varje månad. De framräknade räntekostnaderna samt totalkostnaderna är genomsnittliga och beror på lånets löptid i dagar. Den slutgiltiga kostnaden framgår i den standardiserade Europeiska kreditinformationen.

Uppläggningsavgift, räntekostnad och faktureringsavgift

Monetti anger tydligt de tre delarna som ingår i totalpriset för ett lån: uppläggningsavgift, ränta och aviavgift samt informerar om det effektiva årsräntan. Uppläggningsavgiften är lika för alla lån. Räntekostnad varierar med lånets storlek. Det är räntekostnaden i kronor som är avdragsgill på skatten.

Är flera hundra procent ränta dyrt för ett lån?

Man kan jämföra med andra tjänster som utnyttjas under kort tid. Om man till exempel hyr ett hotellrum för en natt så kostar det mera per månad än om man hyr en lägenhet i samma storlek. Ett annat exempel är om man åker taxi en kort sträcka jämfört med att hyra en bil för en längre tid – det blir helt olika kostnad per mil. Ju kortare tid ett lån löper på, desto högre blir den effektiva räntan.

Avdragsgill ränta

Vid årsskiftet skickar vi uppgift till Skatteverket om hur mycket ränta du som kund har betalt till oss och de lägger in uppgifterna i underlaget till din deklaration. Du behöver inte hålla reda på räntan – även om det alltid bra att själv har koll så att man kan stämma av när deklarationsuppgifterna kommer. Du får dra av 30 procent av den ränta du betalat under ett år. Läs mer på Skatteverkets hemsida. Det är bara låneränta man får dra av, eventuell dröjsmålsränta är aldrig avdragsgill.

Effektiv ränta

Effektiv ränta är ett mått som används för att jämföra räntan för lån och krediter. Måttet är framtaget av Konsumentverket och fungerar bäst när man jämför lån med lång löptid. Effektiv ränta är nominell ränta (procentsatsen man betalar för lånet) plus alla kostnader. Man kan beskriva det så att trots att återbetalningstiden är en månad jämför man vad det skulle kosta om man hade lånet ett år – man multiplicerar kostnaden men inte lånebeloppet. Små lån med kort återbetalningstid ser alltså missvisande dyra ut när man anger effektiv ränta.

Mobillån

Kärt barn har som bekant många namn. Det vi i dagligt prat kallar smslån kan även benämnas som internetlån, SMS lån, smslån, telefonlån, snabblån eller mikrolån.

Besök Monetti 

Kontakta Monetti

Kundtjänst öppettider
Måndag – Fredag 8-20
Lördag 10-17
Söndagar samt helgdagar 10-17

Telefon
08 588 581 00

Fax
08 588 581 49

E-post
info@monetti.se

Besöksadress
Medborgarplatsen 3
Söderhallarna plan 10
Stockholm

Postadress
Folkefinans AS Norge Filial Sverige
Box 4285
102 66 Stockholm

Org. nummer
516404-7044

Hemsida
www.monetti.se

ANNONS

Ansök hos Monetti