Hitta rätt lån

Enkel väg till rätt lån för dig, dina behov och förutsättningar

Vanligtvis är ett snabblån mellan 500-4000 kr och betalas tillbaka inom 30 dagar. Ibland kan ett snabblån som betalas ut direkt samma dag vara ett lämpligt alternativ. Det finns även långivare som betalar ut lån kvällstid och även på helgen. När du snabbt behöver extra pengar kan ett snabblån vara rätt väg att gå.

Bäst smslån just nu

Ferratum

Ferratum erbjuder lån alla dagar

 • Just nu får du två betalningsfria månader!
 • Låna upp till 30 000 kr från Ferratum, Europas största snabblåneföretag.
 • Oftast svar inom 15 minuter. Pengarna direkt till ditt konto.
 • Lånet är räntefritt i 30 dagar.
 • Godkänner betalningsanmärkningar
 • Kreditupplysning via Creditsafe
 • Utbetalning direkt till Nordea
Mer information om Ferratum Ansök hos Ferratum bank
Meddelandelån

Meddelandelån

Anses vara Sveriges mest omtyckta långivare

Mer information om Meddelandelån Ansök om sms-lån hos Meddelandelån

Flexlimit

Flexlimit

 • Lånebelopp från 500 upp till 15 000 kr. Lånebesked direkt
 • Godkänner betalningsanmärkning: Nej
 • Direkt utbetalning till Nordea och Handelsbanken
 • Kundservice har öppet veckans alla dagar

Mer information om Flexlimit Ansök hos Flexlimit

Vad är SMS-lån?

Kärt barn har många namn; SMS-lån, snabblån, minilån, mikrolån är några av benämningarna på den typ av lån där du lånar en mindre summa pengar under en kort tid. Ett SMS-lån är ett lån där låneansökan och legitimering av låneansökan sker via ett sms från din mobil.

 • Snabblån
 • SMS-lån

Att tänka på innan du tar ett smslån

När ett sms-lån kan vara bra för dig

 • Du har några dagar kvar tills nästa lön och snabbt behöver betala en oväntad utgift.
 • Du behöver köpa något men kommer inte åt dina sparpengar för tillfället.
 • Du har regelbunden inkomst och kommer att kunna betala tillbaka din kredit inom 30 dagar.

När ett sms-lån inte är bra för dig

 • Du ska använda pengarna för att betala tillbaka en annat kredit eller lån.
 • Du ska lösa långsiktiga finansiella problem.
 • Du ska använda pengarna till överkonsumtion eller köpa något som du egentligen inte har råd med.

Om du har tagit ett beslut

 • Utvärdera om räntan som erbjuds är lämplig för dig.
 • Läs noggrant igenom och bekanta dig med villkoren i avtalet.
 • Följ din budget månadsvis för att återbetala krediten på det angivna datumet.

Om du har ekonomiska problem och inte kan betala tillbaka

 • Ansök inte från ett annat kreditinstitut i syfte att återbetala den nuvarande skulden.
 • Kontakta långivarens kundtjänst för att hitta den bästa lösningen för dig.
 • Skjut inte på problemet – ju mer tiden går desto svårare är det att hitta en lösning.
 • Granska din månadsbudget – det kan finnas möjlighet att minimera en del av utgifterna.

Så här får du ditt SMS-lån direkt

Tänk på att det bara är långivare av så kallade SMS-lån eller mikrolån som betalar ut pengar på helger och som erbjuder direktöverföringar till ditt bankkonto. Detta gör inte de långivare som erbjuder vanliga privatlån. Så här får du ditt SMS-lån direkt.

Ansök hos en långivare som betalar ut pengarna direkt till ditt bankkonto

Leta reda på en långivare som kan göra en direktöverföring till ditt bankkonto om du vill få ett SMS-lån direkt. Du vet säkert hur en direktöverföring fungerar men för säkerhets skull förklarar vi här hur en överföring direkt fungerar.

Detta är exakt samma typ av överföring som du själv gör mellan dina egna bankkonton inom samma bank eller till en kompis med samma bank som du. När du gör en direktöverföring sker den i samma sekund som du gör överföringen.

Ta reda på vilken bank långivaren har

Det är viktigt att du använder samma bank som SMS-långivarna, annars är det omöjligt för banken att göra en direktinsättning till ditt bankkonto. De banker som SMS-långivarna använder sig av idag är Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank. Så det är bara om du använder dig av någon av dessa banker kan du få ditt SMS-lån direktutbetalt.
Har du dessutom Nordea har du den bank som flest långivarna använder. Handelsbanken är den bank som kommer som nummer två.
Det finns dock många SMS-långivare som använder sig av både två och tre av dessa banker. Detta är ju en fördel för då finns det fler sms-långivare som betalar ut pengar direkt, vilket gör att det finns flera att välja på för dig som kund.

Ansök alltid under kontorstid

Du måste alltid ansöka om SMS-lån under kontorstid om du vill ha pengarna direkt.
Det är viktigt att det finns handläggare som arbetar på banken som kan göra direktöverföringen av SMS-lånet till dig. Den sker ju inte helt automatiskt utan det måste vara en banktjänsteman som gör överföringen direkt.
Eftersom de flesta långivare som erbjuder SMS-lån direkt har öppet från morgon till kväll brukar detta inte vara några större problem. Många långivare har dessutom öppet under kvällar och helger vilket gör det möjligt för dig att få SMS-lån direkt och pengarna utbetalda på en gång även då.
Tänk på att alltid ha lite tidsmarginal till stängningstid hos SMS-långivarna om du vill ha pengarna utbetalda direkt eftersom din låneansökan skall behandlas. Se till att du i
alla fall har en timme till godo. Kommer låneansökan in försent får du pengarna direkt på ditt konto näst kommande dag förutsatt att långivaren godkänner din ansökan.

Tänk till före du ansöker om ett smslån

Vi vill att alla våra kunder noga tänker igenom före de ansöker om ett smslån för att inte sätta sig i jobbig ekonomisk situation. Vi vill upplysa våra kunder om att det inte alltid är den rätta lösningen att söka ett lån, oavsett vilka typer av lån (t.ex. smslån, avbetalning etc.) det handlar om.

 • Låna inte om du redan har skulder
 • Låna inte för att betala tillbaka andra skulder
 • Låna inte om du vet att du kommer att ha svårigheter med att betala tillbaka smslånet

För dig som låntagare är det mycket viktigt att du förstår konsekvenserna för din privata ekonomi om du inte betalar tillbaka sitt smslån inom kredittiden. Detta måste du vara medveten om när du tar beslutet att låna.

Varför är denna typ av lån så dyra?

De administrativa kostnaderna för ett korttidslån på 1000 kr och ett vanligt banklån på 100 000 kr är ungefär detsamma. När du tar ett större banklån eller annat privatlån tänker du oftast inte på uppläggningsavgiften då den är inbakad i lånet.

Vanligtvis varierar uppläggningsavgifter för bankernas privatlån mellan 300 kr till 750 kr. Detsamma gäller årsavgifter för kontokrediter. När du tar ett snabblån, betalar du dessutom för en extra snabb handläggning och möjlighet att få pengarna samma dag.

SMS-lånets historia

Under sent 1800-tal började flera amerikanska arbetare ta korta, snabba lån före löning. De sökte efter tillfälliga lösningar och fann dem i så kallade ”Payday loans”, som gjorde att vardagen kunde flyta på rent ekonomiskt. Namnet kommer från att låntagaren förväntades betala tillbaka lånet så fort han eller hon fått sin lön.

Mot Europa

I skarven mellan 1940- och 1950-talet valde många amerikanska stater att strama åt lagarna mot räntorna på lånemarknaden. Detta ledde till att snabblångivare gick ihop med banker och profilerade sin produkt som ett snabbt banklån med högre ränta. Efter en tid började bankerna och snabblångivarna gå skilda vägar, varpå de senare ställde in siktet på de Brittiska öarna.

I början på 1990-talet hade många långivare inom branschen fått fäste i Storbritannien och än i dag är den brittiska snabblånemarknaden dominerad av amerikanska företag.

Snabblån kommer till Sverige

I takt med att de brittiska bankerna började skärpa sina egna kriterier för utlåning tog snabblånemarknaden ännu större kliv i sin utveckling. När vanliga invånare fick avslag från bankerna tog man i stället ett snabblån.

Snart satsade företagen stora pengar på tv-reklam. I Storbritannien såg den genomsnittlige britten totalt 152 reklamfilmer om snabblån under 2012. Samtidigt hade marknaden hunnit sprida sig till Australien, Kanada, Finland och år 2006 till Sverige.

Syftet med den här typen av lån är detsamma i dag som när låneformen såg dagens ljus i USA. Har du oväntade utgifter eller hamnar du på tillfälligt minus i kassan kan SMS-lån få din vardag att gå runt ekonomiskt. Du lånar ett mindre belopp och får tillgång till pengarna direkt.

Från butik till mobil

I Sverige har man aldrig erbjudit SMS-lån i butik, men däremot i USA. För att genomföra sin ansökan kan man numera dra nytta av hur internet vuxit explosionsartat. Även utbetalningsprocessen sker digitalt.

Mobilen och framför allt smartphones har blivit en naturlig del av människans vardag och därför sker inte heller ansökningsprocessen öga mot öga. Den innefattar ansökan, kontroll och kreditprövning, och genomförs ofta via telefon.

Företagets sätt att kommunicera via kunden sker dock via sms och på så sätt har begreppet SMS-lån myntats.
I dag går SMS-lån också under flera namn, såsom mikrolån, minilån och snabblån.

Låna ansvarsfullt

Innan du lånar, oavsett om du väljer snabblån med direktutbetalning och kort återbetalningstid eller ett flerårigt lån med bra räntevillkor, är det viktigt att du är medveten om vad lån innebär och vad det kostar.

Betalas inte snabblånet tillbaka i tid kan det bli en dyr historia. Se till att du kan betala tillbaka den summa du vill låna inom utsatt lånetid innan du tecknar dig för lånet. Låna inte spontant. Tänk igenom vad du behöver låna till och fundera om det är nödvändigt.

Kreditupplysning på dig själv

Hos Solventia kan du beställa en kreditupplysning på dig själv. Upplysningen syns inte hos UC. Du får detaljerad kreditupplysning med information om

 • Din deklarerade inkomst för senaste och förgående året
 • Information om betalningsanmärkningar
 • Din kreditvärdighet
 • Eventuella skulder hos Kronfogoden
 • Fastighetesinnehav

Skydd mot ID-kapning?!!

Förhindra att någon beställer kreditkort, tecknar abonnemang, handla mot faktura eller ta lån i ditt namn. Läs mer om hur UC ID-Skydd kan ge dig möjlighet att agera snabbt vid en ID-kapning och därmed begränsa eller till och med förhindra skadorna.