UC ID-Skydd ger dig möjlighet att agera snabbt vid en ID-kapning och därmed begränsa eller till och med förhindra skadorna. Tjänsten kostar 69 kr/månad.

UC Privattjänster skyddar dig mot bedrägerier och hjälper dig att ta kontroll över din privatekonomi.

Kreditbedrägerier och identitetskapningar blir allt mer vanligt. Skrämmande siffror som över 173 000 bedrägerier och 85 000 ID-kapningar per år i Sverige talar sitt tydliga språk. Det är viktigt att värna om din identitet. Det kan du göra genom att bevaka personnummer för att skydda dig mot att din identiteten blir kapad.

Det är allt vanligare är att personer krävs på betalning för varor och tjänster som de inte köpt. Med tjänsten UC ID-Skydd ser du snabbt om du är drabbad. Skulle din identitet bli kapad finns det hjälp till hands, dygnet runt.

UC ID-Skydd

Genom tjänsten UC ID-Skydd bevakar de ditt personnummer och hjälper dig hela vägen vid en ID-kapning.

 • I tjänsten ingår att du får meddelande via SMS eller e-post när din kreditupplysning ändras.
 • Blir du ID-kapad hjälper de dig – dygnet runt!
 • Det ingår dessutom en försäkring mot eventuella kvarstående skulder efter en ID-kapning

Med UC ID-Skydd meddelas du när din kreditupplysning hos UC ändras. Blir du ID-kapad hjälper de dig – dygnet runt! OM det värsta händer och din ID kapas får du ersättning för eventuella skulder efter ID-kapningen.

Varför behöver du ID-Skydd?

Det är enkelt att kapa någons identitet. Många bedrägerier börjar med en adressändring eller att någon vittjar din brevlåda. Förövaren får kontroll över din post och sedan är det lätt att beställa kreditkort, teckna abonnemang, handla mot faktura eller ta lån i ditt namn.

Ta kontroll över dina personliga uppgifter med UC ID-Skydd!

Vad är ID-kapning?

Med ID-kapning eller ID-stöld menas olovlig användning av annan persons identitet. Det vill säga någon annan använder din identitet för att ingå ekonomiska avtal och göra obehöriga köp i ditt namn.

Det kan röra sig om att bedragaren kapar din identitet för att:

 • Ta krediter och lån
 • Teckna telefonabonnemang
 • Beställa varor och tjänster mot faktura

Att kapa någons identitet är enkelt

Det är vanligt att bedrägerier börjar med en adressändring eller att brevlådan vittjas. Förövaren kan då få kontroll över din post och därifrån är det lätt att i ditt namn beställa kreditkort, teckna teleabonnemang, handla mot faktura eller ta sms-lån.

Allt eftersom tekniken utvecklas och internetanvändandet ökar har det också blivit vanligt att identiteter kapas över internet. Utan att du har en aning eller märker något kan en bedragare på bara några dagar göra av med hundratusentals kronor.

Säkerställ att det är du som har kontroll över dina personliga uppgifter. Skydda ditt personnummer med UC ID-Skydd!

Mer om UC

Upplysningscentralen omnämns i dagligt tal som UC. Många tror att UC är en slags förkortning av kreditupplysning, men så är det alltså inte. UC är ett företag vars fyra huvudägar är Nordea, SEB, Handelsbanken och Swedbank.

Sedan 1977 används UCs tjänster som underlag för miljontals affärsbeslut som fattas av såväl små som stora företag inom många olika branscher, offentlig sektor och privatpersoner.

Förutom ovan nämnda privattjänster erbjuder UC dessutom:

 • UC Affärsfakta AB
 • UC Affärsoptimering
 • UC allabolag AB
 • UC Aktieadministration AB
 • UC Bostadsvärdering AB
 • UC Kreditinformation
 • UC Marknadsinformation AB
 • UC Utbildning

Skydda ditt personnummer och ta kontrollen över din identitet med UC ID-Skydd

Kontaktuppgifter

Hemsida
www.minuc.se

Bevaka ditt personnummer och ta kontrollen över din identitet med UC ID-Skydd